dimecres, 18 de març del 2009

COL·LABORACIÓ 100è JOC LITERARI

El bloc Tens un racó dalt del món arriba avui al 100è joc literari, i per a celebrar-ho, em plau col·laborar-hi amb el següent text:

"Una gorra verda de caçador estrenyia la part superior de la bola carnosa d'un cap. Les orelleres verdes, plenes d'orelles grosses, de la pelussa punxeguda que hi creixia a dins i de cabells llargs, s'aixecaven a banda i banda del cap com senyals de girar que indicaven dues direccions alhora. Uns llavis morruts, de comissures caigudes on formaven petits replecs carregats de desaprovació i de miques de patates fregides, sobresortien davall el matoll negre del bigoti. A l'ombra de la visera verda de la gorra, els despectius ulls blaus i grocs de l'(...) miraven per damunt l'espatlla la gent que esperava sota el rellotge dels grans magatzems D.H.Holmes i cercaven entre la gernació senyals de mal gust en la manera de vestir."

Es tracta del fragment inicial d'un llibre en concret, que haureu d'endevinar.
N'he eliminat el nom del protagonista per no fer-ho massa evident, però a canvi us diré que aquesta novel·la, guanyadora del premi Pullitzer el 1981 és l'única obra del seu autor, que es va suïcidar onze anys abans que es publiqués el llibre.
No cal ser "gaire espavilat" per trobar-ho.

Si us plau, no poseu el títol ni l'autor als comentaris.

Trobareu les instruccions per poder participar en aquest joc aquí.


10 comentaris:

Assumpta ha dit...

Ostres! :-) Si no poses pistes i, a sobre, treus dades que poden ajudar a trobar-lo o a encetar una búsqueda serà impossible (al menys per a mi)

captaire ha dit...

Vaig eliminar el nom del protagonista perquè vaig comprovar que posant el seu nom al google o a la wikipedia s'anava directe al títol del llibre, i això era massa fàcil! (tot i que he de reconèixer que més d'un dels títols d'altres blogs els he sabut així)

El llibre és força conegut, i estic segur que qualsevol que l'hagi llegit reconeixerà immediatament el personatge amb la descripció.

Miraré d'afegir noves pistes pels que no l'hagin llegit.

captaire ha dit...

Ja he introduït un parell de pistes, que amb una mica de googleig us poden dur al títol correcte.
I he amagat una pisteta dins el text.

Assumpta ha dit...

Ostres, moltes gràcies :-)) He googlejat i ja el tinc ;-)

El detall d'amagar una pista dins el text és molt bo!

Sort!! :-))

bajoqueta ha dit...

El vaig llegir fa molt de temps i em sonava això del suicidi :)

Jesús M. Tibau ha dit...

gràcies per col.laborar
vaig xalar molt llegint aquest llibre

aigua ha dit...

Crec que ja el tinc! :)

captaire ha dit...

Gracies a tu Jesús per els jocs setmanals!

És un dels meus llibres preferits, l'he llegit tres cops i ara m'ha fet venir ganes de tornar-hi. Molt recomanable a qui no l'hagi llegit.

assumpta ha dit...

Síiiiiiiii ! Gràcies !!!
;)

Jordi Casanovas ha dit...

Gràcies per fer-ho senzill, portava una ratxa que ni un...