dijous, 15 de gener del 2009

EL FINANÇAMENT APLICAT AL FUTBOL


Article de Pere Cullell, publicat a l'AVUI del 11/01/09, pàg.25.


Dèficit Messi

Si Lionel Andrés Messi formés part del complex i pervers entramat del finançament autonòmic, si el considerem un valor generat a Catalunya, d'entrada i sense més discussió l'hauríem de cedir al Reial Madrid. Un cop allà, tot aplicant la solidària obligatorietat d'igualar els drets dels equips (sorprenentment no hi ha cap necessitat d'igualar els deures), jugaria unes quantes jornades amb l'Almendralejo, unes altres amb el Deportivo Linense i potser algun partit de festa major amb la Cultural Leonesa. La resta de la temporada defensaria els colors del Reial Madrid, que en seria el titular oficial. La fitxa, naturalment, seria a càrrec nostre. És possible que a base de pressionar quan a la capital no tinguessin majoria absoluta, Messi comencés uns quants partits com a titular en el mateix Barça. Aleshores quedaria a criteri de l'àrbitre decidir les compensacions. Posem per cas, si en el minut 23 anem guanyant per 2 a 0, el jugador argentí s'hauria de canviar la samarreta i posar-se a jugar en l'equip contrari, per tal d'afavorir l'equilibri. En cas de remuntada, Messi no tornaria a jugar amb els nostres colors, "por derecho de conquista". Tindríem garantit, això sí, que ens el tornarien per participar en el Gamper, per satisfer l'ànsia de simbolisme dels catalans. Si el reclaméssim per jugar la Champions, ens sentiríem dir que som uns lladres. Sé que és un malson. Però s'està pactant el finançament i ens importa menys que l'Estatut. Potser perdre Messi genera alguna inquietud. O tampoc.

3 comentaris:

elbokabulari ha dit...

captaire, amb aquest tres darrers apunts que has publicat m'he fet un tip de riure, encara que el de Messi... posa una mica la por al cos... però com a metàfora està molt ben trobada!
Tens raó que hauríem de reaccionar...

captaire ha dit...

Em temo però, que si ens donéssin a triar entre el Messi i el finançament, encara hi hauria força gent que es quedaria amb en Leo.

Francesc Puigcarbó ha dit...

No donguis idees que ja ens varen pispar Di Stèfano al seu dia.